Varmepumper

Varmepumper har i de senere år hatt en formidabel suksess. Ikke så rart med tanke på at man får ca 2/3 varme “gratis” fra naturen, og jevn varme inne med en varmepumpe. I tillegg er driftssikkerheten høy og vedlikeholdet minimalt. Vi har installert alle typer varmepumper og har nå et godt erfaringsgrunnlag på hva som bør installeres hvor. Det er 3 typer varmepumper som blir installert. Under er en enkel oversikt.

Luft til luft
Ei luft-til-luft varmepumpe henter varmen fra utelufta, og varmer opp innelufta. Ei luft-til- luft varmepumpe kan også brukes til kjøling (aircondition). Ei luft-til-luft varmepumpe gir en jevn varme inne til ca1/3 av kostnadene ved å bruke panelovner.

Luft til vann
Ei luft-til-vann varmepumpe henter varmen fra utelufta og varmer opp vann til varmtvann og vannbåren varme inne i huset. Disse løsningene gir typisk en innsparing på 1:2,5 i forhold til bruk av strøm eller olje. Det er fortsatt noe støtte å få fra Enova til installasjon av denne typen varmepumpe.

Væske til vann
En væske-til-vann-varmepumpe også kalt bergvarmepumpe, jordvarmepumpe eller sjøvarmepumpe bruker energi lagret i fjell, jord eller sjø til å varme opp vann til radiatorer eller vannbåren gulvvarme, og varmt forbruksvann.

Mer informasjon om produktene vi forhandler finner du her:

https://general.no/

https://www.toshibavarmepumper.no/

https://www.panasonicvarmepumper.no/

https://www.nibe.eu/no

Mer generell info finner du her:

https://novap.no/

https://www.varmepumpeinfo.no/

Bestill gratis befaring