Varmepumper 2020-11-16T17:02:11+01:00

Varmepumper

Varmepumper har i de senere år hatt en formidabel suksess. Ikke så rart med tanke på at man får ca 2/3 varme “gratis” fra naturen med en varmepumpe. I tillegg er driftsikkerheten høy og vedlikeholdet minimalt. Vi har installert alle typer varmepumper og har nå et godt erfaringsgrunnlag på hva som bør installeres hvor. Vi er sertifisert av Novap for montasje av varmepumper. Har du planer om å installere varmepumpe finner du nyttig informasjon på varmepumpeinfo.

Luft til luft

Det har de siste årene blitt installert hundretusener av luftluft varmepumper, og det med god grunn. Ei luftluft varmepumpe gir en jevn varme inne til 1/3 av kostnadene ved å bruke panelovner. Vi har prøvd flere merker de siste årene og har landet på General og Toshiba som våre foretrukne merker. Sjekk General og Toshiba for mer info.

Luft til vann

Det har de siste årene blitt installert hundretusener av luftluft varmepumper, og det med god grunn. Ei luftluft varmepumpe gir en jevn varme inne til 1/3 av kostnadene ved å bruke panelovner. Vi har prøvd flere merker de siste årene og har landet på General og Samsung som våre foretrukne merker. Sjekk General og Toshiba for mer info.

Vann til vann

Luft-vann varmepumper henter varmen fra uteluften som via en kompressor omdannes til varmtvann som igjen gir varme til boligen og varmt forbruksvann. Fordelen er at du slipper kostnadene til et borehull som du må ha hvis du velger en væske-vann varmepumpe. De nye luft-vann varmepumpene er svært stillegående, så støy er sjelden et problem. Så lenge utetemperaturen er over ca 4°C er de faktisk mer effektive enn borehulspumper. kommuner.

De nye luft-vannvarmepumpene er effektive ned i mange til mange minusgrader, men på et tidspunkt må varmepumpen ha hjelp av tillegsvarme (spisslast). Dette kan være elektriske kolber eller din gamle oljefyr.

Aircondition

En væske-vann varmepumpe utvinner varme fra fjell, jord eller sjø, via borehull eller slynger i bakken eller sjøen.Denne typen varmepumpe gir den høyest besparelsen. Selv når det er veldig kaldt vil en væske-vann varmepumpe gi masse varmt vann da kolektoren (røret i borehullet) ikke ligger i luften men henter varmen fra grunnfjellet som er en temperaturstabil kilde.

Bestill gratis befaring